elbil

Unngå rust på bremsene til elbil

Bremsene på elbiler er mer utsatt for å sette seg fast og få rustproblemer enn vanlige biler, men jevnlig service og en kraftig nedbremsing av og til kan redusere problemet

Det er særlig nå på vinteren at elbiler kan få problemer med bremsene. Dette fordi kjøring på vann og saltet føre, sammen med lite bevegelse på bremsene, øker risikoen for fastrustede bremser.

Vanlige biler får også lettere rust i bremsene vinterstid, men siden elbiler som regel kjøres på en jevnere og mindre aggressiv måte bremser man mye mindre og ikke så kraftig som man gjør med en vanlig bil.

Mer energieffektive bilister

De som kjører elbil er mer bevisste på hvordan de kjører. Dette gjelder strømsparing og rolig nedbremsing. Målet med en elbil er å forurense mindre, så dermed er dette en naturlig konsekvens. Den defensive kjørestilen fører til utfordringer for bremsesystemet. Derfor er det viktig å foreta en litt hardere nedbremsing av og til for å løse fremtidige problemer.

En annen måte å unngå bremseproblemer på elbil er å smøre fett rundt og på baksiden av bremseklossene regelmessig. Smørefettet må da være laget for å tåle høye temperatursvingninger og ha god festeevne slik at det ikke vaskes bort.

Penger å spare

Det er mye penger å spare på god vedlikehold av bremsene. I verste fall kan det koste opptil 8000 kroner dersom man må bytte flere deler når systemet er ødelagt av rust.

Det anbefales også å spyle hele bremsesystemet nøye hver gang du vasker bilen.

Husk at problemer med bremsesystemet på bilen din, uavhengig om den er elektrisk eller ei, anbefales løst av profesjonelle.