Bil i vann

Spar penger på å fylle riktig mengde luft i dekkene

De aller fleste biler på veien har for lavt lufttrykk i dekkene. Dette gjør at drivstoffsforbruket ditt øker. I følge dekkbransjen er dette nøyaktig det samme som å kaste penger ut av vinduet på bilen.

Du kan altså sørge for lavere drifstoffbruk og med det mer penger på konto ved å fylle dekkene dine med et produkt som blir gitt bort på de fleste bensinstasjoner. Det rare er at nesten ingen forsyner seg av dette helt gratis mirakelproduktet.

I en tid der mange klager over høye bilkostnader og over stigende priser over hele transportfjøla, kan man i det minste spare inn litt penger på å holde riktig lufttrykk i dekkene.

Spar 1500 kroner i året
En gjennomsnittsbil med et halv bar (rundt 7psi) for lavt lufttrykk vil bruke tre prosent mer drivstoff enn en med riktig trykk. Levetiden på dekkene går også ned med rundt regnet 25 prosent.

Det vil si at om du kjører 25 000 km. i året på dekk med lavere trykk så vil du bruke ca. 750 kroner mer i drivstoffutgifter om rundt det samme i økt dekkforbruk. Det er 1500 kroner ut i vinden.

Viktig er det også å huske på at riktig lufttrykk gir økt trafikksikkerhet. Du minsker sjansen for vannplaning, er stødigere i svingene og har mer kontroll på bilen.

Tips:

  1. Spar penger og bli mer trafikksikker på å følge disse dekktipsene.
  2. Sjekk trykket annenhver uke og juster om nødvendig
  3. Sjekk dekkene når de er kalde
  4. Fyll ALLTID like mye luft i dekkene som bilfabrikanten anbefaler ved full last.
  5. Ha 10% mer luft i vinter- enn sommerdekk.
  6. Husk å skru ventlihettene ordentlig til.
  7. Husk også å kontrollere reservedekket!