musefelle

Ikke la huset ditt bli et hjem for mus og rotter

Et par gode somre på rad har ført til en oppblomstring av smågnagere. Dette kan føre til at du som huseier vil få gjester i huset som det ikke er veldig sikkert at du har så lyst på.

Særlig nå som høsten har kommet, det har blitt kaldere i været og vinteren er på vei vil disse små pelskledde skadedyrene finne veien inn i husene våre om du ikke har sikret deg. Smågnagerne kan gjøre stor skade på huset ditt, samtidig som rotter også er smittebærere. Disse vil du ikke ha på kjøkkenbenken din.

Sikring av hus

For å sikre at huset ditt ikke bli invadert er det en del ting du kan gjøre. Siden mus kommer inn via kledningen og ventilene på huset ditt er det viktig å ha musesperrer under kledningen og sikre ventilene på huset ditt med netting.

Det er også andre ting du kan gjøre, og det gjelder særlig vanlige praktiske og hverdagslige ting. For eksempel å ikke ha store stabler med ved eller søppelkasser langs husveggen slik at gnagerne blir invitert inn på den måten.

Skadedyrbekjempelse

Om du har fått skadedyrene i hus er det et par ting du må tenke på. Du må ikke tette hullene fra innsiden slik at mus og rotter blir stengt inne i veggen din. Tett heller igjen på utsiden og bruk feller for å fange dem. Du kan også bruke bokser med gift du får kjøpt for eksempel i din lokale jernvarehandel.

Har du et virkelig stort skadedyrproblem er det tryggeste å ringe et firma som driver med skadedyrkontroll. Da kan du spare deg selv for mye penger og skader både på eiendommen din og deg selv.